Director

Leo Quintana

Nascut el 15 d’agost del 1958, comença a ballar a l’edat de 3 anys en el món dels esbarts.

De 1972 a 1983 cursa estudis de ballet clàssic a l’institut del Teatre, a l’escola Ramon Solé i a l’escola de Berta Vallribera.

En el període 1961-1982, balla en diversos esbarts: Esbart Lluís Millet, Esbart de Dansaires de l’Orfeó Gracienc, Folklore de Catalunya, Esbart Gaudí, Esbart Verdaguer i Vola Colom.

Ha ballat a les companyies de Ramon Solé i a Arsis, ballet de cambra (actuant a Espanya, França i Bèlgica). Ha participat en l’òpera de rock Evita (al Teatre Tívoli de Barcelona i gira per Amèrica) com a ballarí solista, i a diverses pel·lícules i programes de televisió (Blanc o negre, de TV3, etc.)

S’inicia professionalment com a coreògraf amb el grup de teatre La Cubana amb l’obra Cómeme el coco negro. A partir d’aquest moment queda com a coreògraf del grup en tots els seus espectacles: Marathon Dancing, Cegada de amor, Els Grau, Les Teresines, TV· no fa res, Una nit d’òpera i Mamá quiero ser famoso. També ha treballat en la coreografia de l’espectacle Nuts coco nuts, estrenada a Londres.

També ha coreografiat els espectacles De Montmartre al Paral·lel al Teatre Arnau de Barcelona; Vides privades al Teatre Borràs, Barcelona; Chicas malas al Teatre Principal, Barcelona; Cantant amb Walt Disney i La Doncella al Teatre de La Faràndula de Sabadell; Poemes del Cante Hondo de Federico García Lorca, al Teatre Municipal Can Gomà de Mollet; Camina Burana, al Teatre de La Faràndula de Sabadell; la desfilada de roba interior de Chantelle i Pasionata (Fira Intimoda) i el 4t Lliurament de Premis a gestors de vendes del Banco Ventral Hispano (IFEMA, Madrid). Ha estat assessor coreogràfic de l’espectacle Tarrés de Joan Manuel Serrat i ha col·laborat també en tasques coreogràfiques i en disseny de vestuari en diversos programes de televisió (Cap d’any 2004 de TV3, Crónicas Marcianas...).

Ha estat director de l’espectacle Esbarts dansant l’imaginari, creat amb motiu del Fòrum de les Cultures 2004 per encàrrec de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires. L’espectacle, executat per uns 90 ballarins, inclou una sèrie de coreografies que tenen com a referent diversos personatges catalans il·lustres, com ara Antoni Guadí, Salvador Dalí o Pau Casals.

També amb l’Agrupament d’Esbarts ha estat director de l’espectacle Camí d’Apira, estrenat el desembre de 2006 a la sala Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre.

En coreografia amateur la seva primera intervenció és Verges 50, estrenada pel grup Vola Colom. La segueixen dos espectacles més per a l’Esbart de Dansaires de l’Orfeó Gracienc: el primer, més tradicional, basat en el costumari de Joan Amades, i el segon, més innovador, amb el títol Des del meu punt de vista.

Des de 1999 ha estat director artístic de l’Esbart Dansaire Fontcoberta per al qual ha coreografiat l’espectacle Carnaval a Vilanova i un espectacle sobre el balneari de La Puda, ambientat al 1914, amb el títol Balneari. A més, és coreògraf i director de l’espectacle Dones d’aigua, basat en el conte La goja de Banyoles de Fraderic Coromines, estrenat l’estiu de 2002.

Amb el grup 1/n Enèsim cia de ball, del quan en va ser el fundador, va crear els espectacles Tal com raja, Colors, Barcelona, Goy@.com es?, Mozart, Mediterrani, Tango, Nijinsky i 10 d’Enèsim. Ha col·laborat en l’espectacle Canto a Lorca y a mis amigos. Sonetos del amor oscuro, creat per Gregorio Salvador Rodríguez com a comiat de Catalunya.

 

Balladors

Rosa Angelats

“Ballar és compartir alegria, música i cultura amb els altres!”

Aleix Coma

“La dansa és la música que s'expressa amb el cos.”

Ruben Herranz

La dansa m'ha permès descobrir noves persones i experiències.”

Núria Jaén

Per mi la dansa és felicitat, llibertat i coneixement."Si el desig de ballar s'acabés, crec que tot s'acabaria" (Pina Bausch).

Anna López

“La dansa em desperta un sentiment que em fa escriure poemes amb els peus, amb els braços, amb la mirada…”

Odra Maximino

"Per mi, la dansa és vida, alegria, és està en moviment. M'ajuda a desconectar i oblidar-me de les coses que em preocupen."

Jan Oliver

“M’agrada estar en moviment.”

Naia Oliver

"Ballant des dels 4 anys"

Mireia Pàmies

“Per mi, la dansa és la millor via que té el cos per expressar-se.”

Jordi Serra

“La veritat al principi no veia gaire clar ajuntar-nos amb un altre esbart però ara veig que m’equivocava, serà una experiència inoblidable”

Judit Vilaseca

“Per mi la dansa és la llibertat per poder expressar amb el cos.”

Albert Ferrer
Laia Jaén
Clàudia Vila