NOTA DE PREMSA

Els esbarts Castelló d’Empúries i el “Fontcoberta” de Banyoles presenten Fusió, un espectacle conjunt de dansa de nova creació

L’esbart Castelló d’Empúries i l’esbart “Fontcoberta” de Banyoles han iniciat un projecte conjunt per oferir un espectacle de dansa catalana de nova creació, anomenat Fusió.  La coreografia està liderada per Marta Álvarez i Leo Quintana i posarà sobre l’escenari més de 30 ballarines i ballarins. L’estrena serà el proper 15 d’agost a Castelló d’Empúries, coincidint amb la festa major de la localitat alt empordanesa.

Fusió és una barreja de dos estils diferents d’entendre la dansa i la vida, i això és el que han volgut transmetre els dos coreògrafs barcelonins, en les diverses coreografies que componen l’espectacle i formen la història. Fusió és la història d’en Martirià, un noi de Banyoles, que coneix la Candela, natural de Castelló d’Empúries durant les festes de Sant Narcís de Girona. Cadascú viu molt lluny l’un de l’altre: ella treballa al mar i ell a la terra. Malgrat que tots dos tenen la seva vida, s’acaben enamorant.  Cada setmana es troben a mercat i porten el seu amor en secret. Finalment, deixen enrere les pors i acaben casant-se i viuen una vida plena a mig camí del mar i la muntanya. Malauradament, aquesta felicitat no és eterna, i acaba quan ella cau malalta i mor. No obstant això, ell cada any torna a les festes de Sant Narcís, al lloc on es van conèixer, per mantenir viu el record de la seva estimada.

Aquesta història d’amor entre dos món ben diferents també es podrà veure al Teatre Municipal de Banyoles els dies 22 i 23 de setembre. Els dos cossos de dansa són molt optimistes davant d’aquest espectacle de dansa que uneix dos esbarts de les comarques gironines, un fet que s’ha produït en molt poques ocasions.

Nota de premsa Fusió

Categories: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *